Reportatge

dijous, 27 de maig del 2010

Una sang que tornar a donar vida

Normalment quan un nen neixia el cordó umbilical i la sang que aquest conté es llençaven. Però, fa uns anys, es va descobrir que la sang del cordó umbilical conté cèl·lules especialitzades en la renovació de les cèl·lules sanguínies i que trasplantant-les pacients amb una medul·la òsea malalta, permet obtenir grans resultats. També estan utilitzant algunes donacions per la investigació, per aconseguir que aquesta sang no només curi enfermetats de medul·la òsea o que pacients que pateixen una malaltia congènita, sinó que també, el parkinson, la diabetis, entre d’altres.

L’extracció de sang de cordó umbilical es realitza després del naixement i de la secció del cordó umbilical. Es fa un petit pinçament al cordó, mentres, aquest està dins l’úter.

La donació es fa de forma altruista i anònima, no es rep cap compensació econòmica. Per poder realitzar aquesta donació, el més fàcil és adreçar-se al seu ginecòleg. La mare que vol donar el cordó umbilical primer ha de cumplir una sèrie d’indicacions:

· Una història clínica detallada de la mare sobre les possibles malalties infeccioses, hematològiques o de qualsevol altre tipus que contraindiquen l'ocupació de la sang de cordó.

· La realització a la mare en el moment del part d'una anàlisi de sang per a descartar qualsevol procés infecciós que pogués ser transmissible a la sang del cordó, especialment, els test de d’hepatitis B i C, HIV i sífilis, entre uns altres.

· Un examen clínic del seu bebè al naixement i opcionalment després dels 3 mesos realitzat per un pediatre.

A Espanya existeixen diferents bancs de SCU públics i des de l’aprovació del RD 1 301/2006 existeix la possibilitat de que autoritzin bancs de SCU per eventual ús propi, encara que en aquests moments no n’hi ha a España.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada